Двоє студентів із Йорданії, які постраждали під час нічного розбою в студентському містечку Харкова в ніч на 12 червня, вилетіли на батьківщину. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Юрій Сороколат.

За його словами, потерпілих відправили спеціальним літаком для подальшого лікування. Ще двоє громадян Йорданії перебувають у лікарні швидкої і невідкладної допомоги імені О. І. Мєщанінова. Вони у тяжкому стані, але вже переведені з реанімації. Двоє громадян України, які теж постраждали в конфлікті, проходять лікування, їх здоров’ю нічого не загрожує.

Водночас іноземні студенти, які вчаться в харківських в вишах або ВНЗ, вийшли з вимогою на одну із площ Харкова знайти винних у масовій бійці в ніч на 12 червня на вул. Отакара Яроша, у результаті якої постраждали дев’ятеро людей.


Мітингувальники тримали в руках плакати на російській, українській й англійській мовах: «Нет расизму и национализму», «Просимо пана губернатора направити всі сили на піймання злочинців», «Protect foreіgn students!»
ГУ МВС у Харківській області на офіційному сайті зробило заяву, що за фактом організації масової бійки в студентському містечку міліція затримала п’ять осіб. Міліцейська версія про надзвичайну подію має такий вигляд.

Група невідомих молодих людей, частина яких ховали свої обличчя за балаклавами, озброєні палками та колючо-ріжучими предметами, напали на громадян у районі вулиці Отакара Яроша в Харкові. У цьому районі розташоване студентське містечко декількох вузів.


Нині затримано п’ять осіб, що їх підозрюють у злочині. Зараз із ними працюють слідчі органи. Встановлюються інші учасники й організатори масової бійки. Максимальне покарання за скоєні злочини передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.


Виконувач обов’язків керівника ВЗГ ГУМВД України в Харківській області підполковник міліції Оксана Калмикова повідомила кореспонденту «Голосу України», що оперативні працівники, інші співробітники правоохоронних органів працюють у ці дні в особливому режимі, щоб в найкоротші терміни затримати всіх учасників масових безпорядків і притягнути їх до кримінальної відповідальності. Основна версія слідства — усвідомлені дії організаторів масової бійки з різаниною на дестабілізацію мирного життя в Харкові.


Харків.