МЗС України висловило офіційний протест у зв’язку із відвідуванням прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва окупованого Росією Криму.

«МЗС України вже неодноразово наголошувало на неприпустимості неузгоджених з українською стороною перебувань російських високих посадових осіб на суверенній території України у її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим, — йдеться у заяві. — Вимоги щодо узгодження візитів ґрунтуються на загальновизнаній міжнародній практиці, в основі якої — безумовна повага до суверенітету інших держав.

Перебування Д. Медведєва на території Автономної Республіки Крим є відвертим нехтуванням з боку російської влади державного суверенітету України, свідченням порушення з боку Російської Федерації Статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомого ігнорування цією країною своїх міжнародних зобов’язань».


Глава російського уряду прибув до Криму, щоб «провести нараду з питань розвитку малого бізнесу». Там він заявив, що перехідний період входження Криму до складу РФ завершено. «В цілому можна сказати, що такий базис або основа для роботи кримської економіки за російськими законами сформована. Це не означає, що ми не будемо вносити якихось точкових змін, доповнень, бо, незважаючи на формальне закінчення перехідного періоду, для повноцінного вростання і всього життя на півострові, і бізнесу потрібно більш тривалий час», — цитує Медведєва ІТАР-ТАСС.