Баку (Азербайджан). І Європейські ігри.


16 червня.


Боротьба. Жінки. Наші спортсменки здобули дві срібні медалі.


Віце-чемпіонка Ігор Тетяна Лавренчук (на знімку) дуже хвилювалася у фінальному поєдинку у ваговій категорії 58 кг. Тому й не змогла піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Поступилася вона угорці Емесе Барці (1:3). Але і срібні медалі, як кажуть, на дорозі не валяються. Це, безперечно, блискуче досягнення українки.

 


— У цілому я задоволена своєю боротьбою на Євроіграх, але в фінальній зустрічі надто хвилювалася. Адже раніше я ніколи не виступала на змаганнях такого рівня. Але хоч і нервувала, однак була близька до того, щоб схилити перевагу на свій бік. Дуже рада, що досягла головної мети — принесла Україні медаль перших в історії Європейських ігор...


Борчиня також сказала, що одразу після повернення до Києва продовжить тренування, візьме участь у турнірі в Польщі. А потім посилено готуватиметься до чемпіонату світу.


***


Ще одне «срібло» до скарбнички української команди поклала досвідчена і авторитетна Юлія Ткач (на знімку), вага 63 кг. Вона впевнено пройшла шлях до фіналу, подолавши суперниць з Румунії, Польщі та Білорусі. Суперницею Юлії у «золотому» поєдинку стала росіянка Валерія Лазинська, яка виграла в нашої спортсменки (3:1).

 


— Медаль будь-якого ґатунку — це почесно, — сказала Юлія. — Щоправда, трохи прикро, бо не вдалося виграти в фіналі. Хоча кінцівку сутички провела досить успішно. Здавалося, що зможу зрівняти рахунок і вирвати перемогу. Можливо, забракло кількох секунд для досягнення мети.


Але це спорт, усяке трапляється: сьогодні поразка — завтра перемога. Головне — не зупинятися, а працювати далі. Тим паче що мотивація дуже серйозна — Олімпійські ігри. Вже маю золоту нагороду чемпіонату світу, тепер мрію про олімпійську медаль того самого ґатунку.


Незабаром повернуся додому, де мене зустрінуть коханий чоловік та маленький синочок. У нас уже давно склалася добра традиція відзначати успіхи у колі рідних у Ковелі, що на Волині.


Фото НОК України.


***


Синхронне плавання. На високій ноті завершили виступи на змаганнях наші чарівні дівчата, котрі здобули черговий комплект бронзових нагород.


Комбінація. 1. Росія. 2. Іспанія. 3. Україна (Валерія Апрєлєва, Валерія Бережка, Вероніка Гришко, Яна Нарєжна, Аліна Шинкаренко, Катерина Ткачова, Єлизавета Яхно, Анна Єсіпова).


***


Після п’яти змагальних днів:


1. Росія — 12 золотих медалей, 5 срібних, 5 бронзових (22).


2. Азербайджан — 
8, 3, 8 (19).


3. Угорщина — 
7, 1, 5 (13).


4. Білорусь — 
5, 1, 7 (13).


5. Німеччина — 
4, 5, 6 (15).


6. Туреччина — 
4, 2, 8 (14).


7. Іспанія — 
3, 4, 1 (8).


8. Швейцарія — 
3, 3, 1 (7).


9. Сербія — 
3, 3, 0 (6).


10. Франція — 
2, 3, 4 (9).


11. Португалія — 
2, 3, 0 (5).


12. Великобританія 

— 2, 1, 1 (4)


13. Україна — 
1, 5, 5 (11)...


Поки що 36 країн з 50, котрі беруть участь в Іграх, здобули медалі. Змагання триватимуть до 28 червня. Зрозуміло, що без корективів у цих перегонах не минеться. Тому сподіваємося, що українські спортсмени ще потішать своїх прихильників і надалі виграватимуть нагороди.