Цього тижня парламент може ухвалити рішення про звільнення Валентина Наливайченка. Відповідне подання, як заявив учора заступник голови фракції БПП Ігор Кононов, Петро Порошенко планує передати в Верховну Раду вже найближчим часом, пишуть деякі ЗМІ.


А поки що експерти дискутують: чи вистачить у коаліції голосів для відставки керівника СБУ, оскільки на сьогодні «Радикальна партія» та партія «УДАР» це рішення підтримувати не збираються.


«Станом на цю хвилину мені відома інформація про відставку В. Наливайченка. Не голосуватиме «УДАР». Учора розмовляв з В. Кличком, він розповів, що обговорював з Президентом цю тему. Однак я знаю, що результату немає. Наша фракція не голосує, значна частина вагається в «Народному фронті», — заявив учора перед початком засідання парламенту лідер Радикальної партії Олег Ляшко.


У фракції Президента стверджують, що за керівництва голови СБУ відомство не впоралось із боротьбою з корупцією та контрабандою, а пану Наливайченку П. Порошенко нібито запропонував обійняти іншу посаду — голови зовнішньої розвідки.


У свою чергу В. Наливайченко не спростував цієї інформації, але і не підтвердив. «Я хочу всіх заспокоїти. СБУ залишається поза політикою. Це для нас дуже важливий принцип. Друге, я можу ще раз підтвердити, що службу і голову СБУ ніхто не зупинить. Ми не з лякливих і не боїмося жодного корупціонера, з яким би звірячим оскалом він з телеканалів нам не погрожував», — зазначив він днями ЗМІ.


Вл. інф.