Майже дві тисячі вагітних жінок, що переїхали в Харків із зони АТО, перебувають на обліку в харківських медичних установах. Про це повідомила заступник харківського міського голови з питань охорони здоров’я й соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан. Вона зазначила, що за останній рік у Харкові народили дітей близько 600 жінок з Донбасу.


За словами Світлани Горбунової-Рубан, з появою переселенців на плечі міських поліклінік і лікарень лягло величезне додаткове навантаження, при цьому держава не надала ніяких додаткових бюджетних коштів або інших ресурсів. За останній рік харківські лікувальні установи надали допомогу 67 тисячам жителів Донбасу.


Також заступник міського голови нагадала про велике навантаження на соціальних працівників, які, крім своїх штатних обов’язків (надання соціальної допомоги мешканцям Харкова), за останній рік обслужили майже 100 тисяч переселенців. Серед послуг, які вони надають, — оформлення грошової компенсації й довідки переселенця, яка дає можливість одержати пільги.


Нині у Харкові офіційно проживають майже 89 тис. переселенців. Але за неофіційними даними ця цифра в декілька разів більша.


Харків.