У столиці відбулася урочиста церемонія передачі 360 тонн гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб від урядів Польщі та Німеччини. 200 тонн надала польська сторона і 160 тонн — німецька.

 

 

 

Міжнародний благодійний фонд «Карітас Україна» та громадські організації «Запорізький міський конгрес інвалідів», «Всеукраїнське об’єднання «Українські рубежі» розподілять вантаж між більш як десятьма тисячами вимушених переселенців, які знайшли притулок у Запорізькій області.


«Україна вперше зіткнулася з такою великою кількістю вимушено переселених осіб. І сьогоднішній вантаж дуже вчасно передано Україні. Від уряду та всіх українців хочу подякувати колегам з Німеччини та Польщі за тісну співпрацю та розуміння», — сказав віце-прем’єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.


До гуманітарного вантажу увійшли: продуктові набори, предмети особистої гігієни, спальні мішки, ковдри, туристичні ліжка, медикаменти і медичні засоби, шкільне приладдя.


Фото автора.