Потужний вибух серед ночі гримнув на подвір’ї приватного будинку голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Путілова. Металеві скалки безпосередньо в кімнати помешкання на вулиці Степана Разіна не влетіли, але добряче посікли двері, стіни та альтанку. У секторі із зв’язків із громадськістю обласного управління МВС «Голосу України» повідомили, що на місці злочину вилучено фрагменти корпусу від бойової гранати (можливо, до нього припасували ще й тротил чи пороховий заряд для підсилення), модифікацію якої встановлюватимуть експерти. А до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено матеріали за фактом здійснення терористичного акту (стаття 258 КК України).


Про нічну подію Андрій Путілов написав заяви до СБУ та МВС. У них він стверджує, що вибух є «провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації у прифронтовому регіоні». На прямий контакт із журналістами очільник облдержадміністрації після того не виходив — його мобільний телефон не відповідає. Натомість прес-секретар глави області Оксана Козакова повідомила, що в ніч вибуху голови ОДА в будинку не було, оскільки він вирушив у службову поїздку до Києва. Та в котеджі перебували його дружина і двоє неповнолітніх дітей, тож реальна загроза людським життям існувала. Утім, виїжджати за межі області родина чиновника начебто не збирається, зазначила Оксана Казакова.


Цікаво, що наявність у голови облдержадміністрації двоповерхової «хатинки» в діловому центрі Херсона виявилася сюрпризом навіть для всюдисущих репортерів. Містяни чомусь були поголовно переконані, що родина Путілових мешкає в іншому престижному місці — у просторому особняку на березі Дніпра, біля готелю «Лілея», який радше нагадує палац. Андрій Путілов ніколи цього не спростовував, тому інтрига зберігалася. Тепер у «Білому домі» пояснюють, що палац біля «Лілеї», мовляв, недобудований, тому голова ОДА й обрав інше помешкання. А от той зловмисник, котрий жбурнув гранату, точно знав, де мешкає високопосадовець, тож його «секретна адреса» виявилася секретом Полішинеля.


Херсон.

 

На знімку: залишки гранати, зібрані мілі-цією на подвір’ї будинку голови Херсонської ОДА.


Фото Олександра КОРНЯКОВА.