Майже тридцять тисяч гектарів ярих пшениці, ячменю та вівса недорахували аграрії Херсонщини за підсумками весняної посівної. Через брак вологи в ґрунті вони змушені були достроково її згорнути, засіявши цими культурами лише понад 134 тисячі гектарів замість 154 запланованих. Утім, у департаменті агропромислового розвитку Херсонської ОДА запевняють, що рілля пусткою не стоятиме: її використають під посів посухостійких нуту й сорго. Під сорго, як у бездощовому 2012-му, у господарствах планують віддати не менш як 16 тисяч гектарів. Навчені гірким досвідом, дослідні станції та спеціалізовані господарства створили для цього достатній запас насіння «зеленого верблюда», як ще називають сорго за витривалість та стійкість до примх погоди.
Тим часом, 
за прогнозами синоптиків, у квітні в південноукраїнських степах випаде всього 30 міліметрів опадів, що на 1 міліметр нижче норми. 
Температуру повітря очікують на 1—2 градуси вище норми, тобто посуха Таврію не відпускатиме, через що хлібороби вимушені відповідно коригувати свої плани.