Учора, в перший день Рамадану, відновив своє мовлення кримськотатрський телеканал АTR.


«Для нас це дуже важлива подія. Коли ми повернулися на нашу землю після тривалого вигнання і побачили, в якому стані мова, культура, релігія, то постало питання — що робити? Саме тоді й виникла ідея створення кримськотатарського телеканала», — сказав під час прес-конференції народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров (на знімку) та наголосив, що за час роботи телеканал АТR став не лише духовним та мовним рупором кримських татар, але й віртуальним центром, довкола якого усі гуртувалися.

 


Р. Чубаров нагадав, що з 1 квітня цього року телеканал з відомих усім причин, перестав виходити в ефір. «Залишилося два варіанти розвитку подій: або скласти руки, або починати все заново. Я дуже вдячний власнику і журналістам цього канала, що вони обрали другий шлях і відновили своє мовлення в Києві. У такий спосіб підтримали всіх тих, хто вірив їм, в першу чергу кримськотатарських глядачів, тих, хто сьогодні живе в Криму», — наголосив він та закликав міжнародні інституції, уряди інших країн допомогти нам розвивати АТR для того, щоб зберігати культурну, мовну, релігійну ідентичність кримських татар у тих умовах, в які вони потрапили, — в умовах повністю ізольованого Криму.


Власник медіа-холдингу «ATR Group» Ленур Іслямов повідомив, що, базуючись у Києві, телеканал поширюватиме сигнал через супутник «Astra 4A».


Радник міністра інформаційної політики Сергій Костинський зазначив, що на сьогодні майже 40 відсотків домогосподарств Криму мають можливість приймати супутникове телебачення, тож вони зможуть дивитися телеканал ATR.