Представляючи тимчасово виконуючого обо-в’язки Голови Служби безпеки України Василя Грицака (на знімку), Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що за декілька місяців ми побачимо відчутні успіхи СБУ.

 


Зазначивши, що незадоволений роботою СБУ в питанні боротьби з корупцією та контрабандою, глава держави закликав працювати над розв’язанням цієї проблеми «до сьомого поту». «Питання боротьби з контрабандою є прямою відповідальністю СБУ, і тут немає чим похвалитися. Сказати, що я вкрай незадоволений, — значить, нічого не сказати», — підкреслив Президент. 


Також П. Порошенко розкритикував роботу із забезпечення режиму перетину лінії зіткнення в зоні проведення АТО. «Корупція в цій сфері відганяє Донбас від України з не меншим результатом, ніж російські багнети», — сказав він і наголосив, що для нормальної людини перетин лінії має бути легкою і прозорою процедурою, а для бандитів та сепаратистів — надійним заслоном і пасткою, звідки вони не матимуть шансів вирватись.


Президент звернув увагу керівного складу СБУ на зміну тактики російського агресора, що ставить перед нами нові виклики. За його словами, якщо раніше Росія розраховувала на воєнні успіхи вздовж лінії зіткнення, то сьогодні, після того, як Україні вдалося значно посилити ефективність і боєздатність Збройних Сил, були поставлені завдання активізувати підривну діяльність всередині нашої країни.


Оцінюючи професійні якості Василя Грицака, Петро Порошенко зазначив, що він тривалий час працює у Службі безпеки, а в останній рік керував Антитерористичним центром при СБУ, створював Об’єднаний штаб Центрального управління служби в зоні проведення антитерористичної операції, а разом із військовими та нацгвардійцями — Сили спеціальних операцій. 


«Загартований, обстріляний, перевірений, досвідчений — переконаний, що ці ваші якості дадуть змогу СБУ виконати пріоритетні завдання, які поставлені та які випливають із чинного законодавства, із затвердженої Стратегії національної безпеки», — сказав Президент і додав, що оскільки рішення про призначення керівника СБУ затверджує Верховна Рада, то Василь Грицак має переконати народних депутатів у своїх здібностях.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.