У Києві відбулося засідання виконавчого комітету Федерації футболу України. Формат нового чемпіонату української Прем’єр-ліги не зазнав змін. За нагороди боротимуться 14 клубів.


Про це під час брифінгу після виконкому ФФУ, який відбувся позавчора, заявив президент організації, народний депутат України Андрій Павелко. Виконком підтримав регламент і план УПЛ на сезон-2015/16.


— Затвердили рішення з можливістю збільшити Прем’єр-лігу до 16 команд через сезон, за успішної атестації клубами першої ліги, — заявив президент ФФУ.


***


Як повідомили кореспонденту «Голосу України», футбольний клуб «Таврія», який раніше представляв Сімферополь, планують відродити у Херсоні.


З такою ініціативою виступив екс-президент кримського клубу, відомий політик Сергій Куніцин. Саме він і очолить робочу групу, яка до 31 серпня готуватиме необхідні для цього документи. Проводитиме переговори з Прем’єр-лігою також і Херсонська область.


Стало відомо і про те, що виконком ФФУ дозволив ФК «Верес» з Рівного пройти атестацію до Другої ліги. Колись цей колектив виступав у головному дивізіоні українського футболу.


Раніше надійшла інформація, що комітет арбітрів очолив італієць Лучано Лучі, а з куратором системи суддівства П’єрлуїджі Колліною було продовжено контракт на чотири роки.