Ситуація в зоні АТО складна і має ознаки подальшого загострення, кажуть у прес-центрі АТО і повідомляють, що лише впродовж останнього тижня бойовики здійснили понад 500 обстрілів наших позицій і населених пунктів. Лише за останню добу ворог 80 разів застосував важке озброєння, яке заборонено Мінськими домовленостями. Найгарячішим залишається донецько-авдіївський напрямок. Що нині відбувається на фронті, розповіли наші військові.
Боєць батальйону спеціального призначення «Січ» (с. Піски):
«Останні декілька днів ситуація у нас загострилася. Сепари обстрілюють наші позиції із великокаліберних кулеметів, мінометів. На вихідних з напрямку «дач» працювали декілька ворожих танків по Спартаку, Водяному і Карлівці. Вдалося успішно провести профілактику цього сектору, вогонь противника подавлено. На цю мить ситуація спокійна. Щоправда, не дає нам спокійно жити ворожий снайпер. Зараз хлопці думають, як його ліквідувати. Втрат серед бійців немає».
Боєць ДУК «Правий сектор» (маріупольський напрямок):
«Обстріли тривають. Продовжуємо утримувати населений пункт Широкине. Днями вдалося взяти в полон російського військовослужбовця. Він розповів нам цікаві речі стосовно місії ОБСЄ, яка у цьому конфлікті активно займає позицію бойовиків, і про велику кількість загиблих серед сепарів та багато іншої корисної інформації. Стосовно втрат: днями загинув наш побратим Віктор, він отримав поранення сонної артерії. Спинити кровотечу не вдалося. На жаль, є поранені серед бійців полку «Азов», які перебувають тут з нами. Декілька хлопців учора отримали важкі осколочні поранення. Снаряд влучив у їхній опорний пункт».
За інформацією офіційного сайту голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, останню добу бойовики майже безперервно обстрілювали Станицю Луганську зі зброї різного виду, включно з мінометами та протитанковими керованими ракетами (ПТКР). «Постраждалих серед мирного населення немає, однак у селищі зруйновані будинки та пошкоджена інфраструктура. Ворог обстріляв з мінометів також с. Болотене, що на самій лінії розмежування в Станично-Луганському районі. Перебита ЛЕП, яка живить електроенергією Деркульську дільницю водоканалу. Саме через цю дільницю здійснюється постачання води на окуповану територію, а саме в міста Молодогвардійськ, Суходольськ, Краснодон та частину Луганська. Зараз вода в цьому напрямку не подається», — йдеться у повідомленні.
У свою чергу координатор групи «Інформаційний спротив» народний депутат Дмитро Тимчук повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, що в зоні АТО відзначено зміну тактики бойовиків, які намагаються мінімізувати свої втрати. «Активні дії ворог проводить виключно «цільовими групами», котрі намагаються працювати в тісній взаємодії — вогнева бронегрупа, кілька піхотних груп, іноді снайперські групи і ДРГ», — написав він.