В Японії — новий прогрес у діагностуванні злоякісних захворювань. Науковці університету Шьова та співробітники компанії MYTECH, що спеціалізується на дослідженнях у сфері високоточних медичних аналізів, розробили технологію та методику діагностування раку за аналізом крові. Всього одна крапля крові і три хвилини необхідно науковцям, щоб виявити онкопроцес навіть на ранніх стадіях.

Розроблення нового методу та його випробування велися з 2013 року в лікарні при університеті Шьова. Спеціалісти компанії MYTECH створили металічну пластину з особливими властивостями: якщо помістити на неї краплю крові пацієнта, в організмі якого відбувається онкопроцес, і опромінювати її ультрафіолетом та іншими видами опромінення, кров починає світитися. Якщо ж пухлина доброякісна, світіння немає. Дослідження засвідчили, що цей метод дає змогу не тільки визначити наявність злоякісного утворення в організмі, а й деякі види раку — наприклад, рак шлунка, товстої кишки та підшлункової залози зафіксувати на зовсім ранніх ступенях.
Науковці вважають, що цей спосіб дуже простий у застосуванні, його можна використовувати в будь-якій лікарні і навіть поліклініці. Самі вони мають намір з початку наступного року приступити до клінічних досліджень.

Вл. інф. 

Токіо.