Про це повідомив президент національної Федерації біатлону Володимир Бринзак.
— Нині ми працюємо у Брашові (Румунія), де відбудеться літній чемпіонат світу. Потім — Рупольдинг, Раубичі і знову Брашов, де збір поєднаємо з участю в змаганнях, — розповів Володимир Михайлович. — Ще одна новина — на 99 відсотків домовлено про те, що на перший сніг полетимо не до Тюмені, а до норвезького Шушена, де вже заброньовано й оплачено проживання команди.
Ми добре попрацювали разом із послом Норвегії в Україні, і нам зроблять національні норвезькі візи, які не враховуються в ліміті днів перебування в шенгенській зоні. Така само ситуація й зі Словенією, де відбудеться один з етапів Кубка світу. За таких умов ми матимемо значно менше проблем з днями перебування в Шенгені.
Окрім того, Володимир Бринзак повідомив, що проблем з фінансуванням команди немає.
— Поки що все гаразд. Нам своєчасно фінансують збори, боргів не маємо, всі кошти надходять вчасно. Є тільки проблема з патронами, тому що через бойові дії в Україні Євросоюз заборонив постачання патронів до нашої країни. Інші закордонні постачальники, на яких ми виходили раніше, тепер перебувають у відпустці, тому тимчасово не виробляють необхідної кількості патронів. І тільки у вересні зможуть задовольнити всі заявки на придбання.
Тому із забезпеченням патронів нам викручуватися важко, купуємо їх просто на місці проведення зборів. Але не все так просто. Це найболючіше нині питання...