Учора рано-вранці поліція розігнала акцію протесту проти підвищення тарифів на електроенергію у Вірменії, що відбувалася в центрі Єревана. Правоохоронними органами застосовувалася спецтехніка, у тому числі водомети, повідомили місцеві ЗМІ. Протягом ночі з 22 на 23 червня представники протестувальників і поліції вели тривалі переговори: поліцейські вимагали очистити проспект Баграмяна, де розташована адміністрація президента країни. Координатори пікету постійно закликали в жодному разі не кидати у бік поліції пляшки або якісь інші предмети та негайно вилучати з лав протестувальників провокаторів. Але це не допомогло. О 5.00 ранку поліція почала готуватися до розгону. Одночасно в тилу учасників акції з’явилися поліцейські в цивільному одязі, але з розпізнавальними пов’язками на рукавах.

За приблизними підрахунками кореспондента Panarmenіan. net, на проїзній частині проспекту сиділи 14 рядів учасників акції в середньому по 30 осіб кожен — приблизно 400—500 людей. «Очистивши» від них проспект Баграмяна, співробітники поліції розігнали навіть нечисленні групи протестувальників, переслідуючи їх аж до площі Республіки. За попередніми даними, затримано 237 осіб.

Нагадаємо, 19 червня активісти ініціативи «Ні грабежу!» оголосили про початок сидячої акції протесту на площі Свободи, давши владі час до вечора понеділка, 22 червня, на те, щоби скасувати ухвалене рішення про підвищення тарифу на електроенергію. Через те, що їхні вимоги не були задоволені, вони, як і планували, організували ходу до президентської резиденції.

Утім, надвечір вівторка протест став уже не так енергетичним, як політичним. «Практично всі великі підприємства, що залишилися після розпаду СРСР, викупили за копійки росіяни. Але нічого практично вони не відновили й не модернізували. Виходить, убили двох зайців: конкурентів не мають і можуть впливати на владу. Як? А зарплату не платять робітникам великих і дихаючих на ладан підприємств, ті обурюються, — пояснює в соціальних мережах причини протесту один із його учасників. — І найстрашніше, ледь народ голову піднімає, росіяни починають роздмухувати багаття карабаської проблеми. Мені іноді здається, що Вірменія з Азербайджаном уже змогли би домовитися, але Росії це невигідно. Тримає бази проти Азербайджану у Вірменії й при цьому продає величезну кількість зброї Азербайджану».

Незважаючи на розгін акції, активісти заявили, що протести проти політики влади триватимуть. На момент, коли верстався номер, в Інтернеті з’явився заклик увечері знову вийти на вулиці Єревана.