Ситуація на фронті складна, кажуть у прес-центрі АТО і повідомляють, що за останню добу бойовики понад 80 разів обстріляли наші позиції і населені пункти. Вогневі удари ворог завдав з РСЗВ, танків, гаубиць калібру 122 і 152 мм, а також 120-міліметрових мінометів. Найгарячіше було в населених пунктах поблизу Донецька. Там терористи 20 разів порушили режим тиші. Про ситуацію на передовій «Голосу України» розповіли наші військові.

Боєць батальйону спеціального призначення ОУН (с. Піски): 

«Обстріли тривають. Луплять із різних видів зброї. На жаль, новини у нас невтішні. Декілька наших хлопців отримали осколкові поранення. Серед них і заступник командира батальйону. БМП, в якій вони їхали, підірвалася на міні. Нині побратимів доправлено до лікарні. Учора сепари лупили із самохідних артилерійських установок бетонобійними снарядами. Щоб ви розуміли, відбувається два вибухи: перший пробиває бетон, другий знищує в підвалі живу силу. Врятуватися від них майже неможливо. На щастя, вони не влучили в наше укриття. За останньою інформацією від побратимів, складна ситуація нині і в Мар’їнці. Після останнього штурму декілька днів у них там було спокійно. Нині бойовики мінометами знищують інфраструктуру цього населеного пункту. Місцеві жителі залишають свої домівки. Непросто там бійцям, однак вони тримаються».

Прес-офіцер полку особливого призначення «Азов» (маріупольський напрямок): 

«Як завжди, вночі нас обстрілювали із мінометів, АГС та інших видів стрілецької зброї. На цей момент спокійно. Постійно працюють ворожі снайпери. Видно одразу — професіонали. Майже кожну ніч диверсійно-розвідувальні групи підходять впритул до наших позицій. Щойно відкриваємо вогонь — відступають. Так вони шукають у нас слабкі місця. Втрат серед наших побратимів немає».

За інформацією офіційного сайту голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, протягом минулої доби бойові дії велися практично по всій лінії розмежування, що проходить і по Луганській області.

«Обстріляно з «Градів» околиці Нижнього та Тошківки в Попаснянському районі. Під вогнем опинився табір відпочинку, в якому проживають будівельники з Київщини та Львівщини, які зводять фортифікаційні споруди. Осколками від снарядів посічені будівлі, на щастя, ніхто з будівельників не поранений і не загинув. На жаль, не обійшлося без поранених військовослужбовців. У м. Золоте внаслідок мінометного обстрілу, що вівся з боку окупованого Первомайська, поранені двоє бійців 35 та 38 років. Обидва госпіталізовані, — йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив: «До Горлівки прибула чергова колона нової російської бронетехніки: танки Т-72, САУ, РСЗВ, БМП і БТР. Загальна кількість — майже 40 одиниць, а також п’ять КамАЗів з живою силою». 

 

 

Донецька область. Наш боєць на передовій.

 

Залишки шахти «Бутовка» поблизу Донецька.

 

Фото Олександра КЛИМЕНКА.