З ініціативи голови Одеської області Михеіла Саакашвілі обласна державна адміністрація оголосила відкритий відбір кандидатів на посади голів Ананьївської, Арцизької, Балтської, Білгород-Дністровської, Березівської, Біляївської, Болградської, Великомихайлівської, Іванівської, Ізмаїльської, Кілійської, Кодимської, Комінтернівської, Котовської, Красноокнянської, Любашівської, Миколаївської, Овідіопольскої, Ренійської, Роздільнянської, Савранської, Саратської, Тарутинської, Татарбунарської, Фрунзівської і Ширяївської райдержадміністрацій Одеської області.
До участі запросили всіх бажаючих громадян України віком до 65 років з вищою освітою, вільним володінням українською мовою та стажем не менше п’яти років.
Результат перевершив усі очікування. На керівництво 26 районами області надійшло понад 4 500 заявок. «Ми зараз оголосили конкурс на посаду голів районних адміністрацій на Одещині — на одне місце в середньому по 200 людей подало заявки», — повідомив Михеіл Саакашвілі. 
В Одеській облдержадміністрації вже почалися співбесіди з учасниками конкурсу на заміщення посад голів РДА. Зі здобувачами розмовляють радники голови області Михеіла Саакашвілі, фахівці в сфері місцевого самоврядування, пошуку персоналу та психологи.
ч
Одеська область.