Під час робочої поїздки до Одеської області Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман зустрівся із громадськістю міста. У дворику Одеського літературного музею в неформальній обстановці Володимир Гройсман і голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі поспілкувалися з представниками громадських організацій і всіма небайдужими одеситами, які побажали прийти на зустріч. А таких виявилося чимало. Черга на вхід розтяглася, але спікери заходу дочекалися, доки зайдуть усі охочі.

Більшу частину зустрічі було присвячено серйозним питанням — реформам в Україні, зокрема децентралізації. На думку глави українського парламенту, у результаті реформ має бути обопільний зв’язок між владою і конструктивною громадськістю. «Районні адміністрації буде ліквідовано, на їхнє місце прийдуть префектури, які матимуть контрольні, спостережні, координуючі функції, які зможуть за зверненнями громадян реагувати, зупиняти рішення», — зазначив Голова Верховної Ради України.

Міхеіл Саакашвілі додав, що важливою складовою реформи є скорочення штату чиновників ОДА, звільнення людей, котрі десятиліттями займають свої посади. «Проблема України в тому, що ті самі люди в еліті, а ці еліти маленькі. Усі всіх знають і ті самі групи всім заправляють. Із цим треба закінчувати», — заявив Міхеіл Саакашвілі.

Володимир Гройсман наголосив, що енергія одеситів, їх колорит, інтелект і досвід, помножені на енергію, досвід і можливості Міхеіла Саакашвілі, зроблять Одеську область номером один у рейтингу регіонів України.

Одеська область.

 

 

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман і голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі спілкувалися з представниками громадськості в Одесі.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.