У Ташкенті відбулася міжнародна конференція «Удосконалення системи перепідготовки й підвищення кваліфікації суддівських кадрів: міжнародна практика та досвід Узбекистану». Захід організовано спільно Центром підвищення кваліфікації юристів при Міністерстві юстиції, Дослідним центром при Верховному суді Республіки Узбекистан, Федеральним судовим центром США й міжнародною недержавною некомерційною організацією «Регіональний діалог» (Словенія).
Під час заходу відзначалося, що в Узбекистані створено ефективну судово-правову систему. Судова влада зміцнюється в результаті трансформацій, здійснюваних згідно з висунутою президентом Ісламом 
КарІмовим (на знімку) Концепцією подальшого поглиблення демократичних реформ і формування громадянського суспільства. Зокрема, йдеться про указ глави держави про організаційні заходи для подальшого вдосконалення діяльності судів від 30 листопада 2012 року й про постанову президента «Про заходи для подальшого вдосконалення системи підготовки юридичних кадрів» від 28 червня 2013 року.
Важливу роль у цьому процесі відіграє один із організаторів конференції — Центр підвищення кваліфікації юристів при Міністерстві юстиції. Щорічно тут навчають понад 2 тисячі фахівців судово-правової системи. Між Центром і Федеральним судовим центром США налагоджено тісне співробітництво. Один із учасників конференції директор Федерального судового центру США Джеремі Фогель заявив: «Я вражений налагодженою в Узбекистані системою підготовки, перепідготовки й підвищення кваліфікації судових кадрів. Проходження навчання і стажування як обов’язкова умова призначення на посаду судді дає змогу залучити в сферу всебічно розвинених фахівці, які володіють необхідним досвідом».
На конференції також було обговорено питання популяризації передового досвіду в цій сфері, впровадження в судочинство інформаційно-комунікаційних технологій та організації курсів підвищення кваліфікації в режимі онлайн.

Джерело: УзА.