Парламент Румунії у вівторок одноголосно ухвалив рішення стосовно будівництва двох центрів НАТО в Бухаресті. Перед голосуванням президент країни Клаус Йоханніс попросив депутатів підтримати законопроект, «зважаючи на українську кризу й агресивні дії Росії у регіоні». Він нагадав, що громадяни Румунії дуже занепокоєні тим, що в Східній Європі занадто багато «друзів Путіна», а розміщення баз НАТО відповідає Національній стратегії оборони.

«Головним гарантом безпеки Румунії є Північноатлантичний альянс. Румунія, у свою чергу, є сильною країною в сильному альянсі й у сильному Європейському Союзі», — заявив Клаус Йоханніс. Він додав, що Румунія повинна не тільки користуватися безпекою, якою її забезпечують союзники, а й сама робити щось для партнерів по НАТО.
Після цих переконливих слів президента за створення в країні Центру для інтеграції сил НАТО, а також Штабу багатонаціональної дивізії «Південь-Схід», який координуватиме військове командування в Румунії і сусідній Болгарії, проголосували 283 депутати, і жоден не був проти.
Передбачається, що Штаб-квартира багатонаціональної дивізії буде відкрита в 2016 році й повністю запрацює до 2018 року. НАТО також планує розміщення подібних центрів у Польщі, Болгарії, Естонії, Латвії та Литві.