Учора близько першої години ночі на 336-му кілометрі траси Київ—Харків, тобто фактично на в’їзді у Полтаву, загорівся автомобіль «КрАЗ» із боєприпасами.
Як з’ясувалося, у цей час там колоною рухалися кілька автомобілів, що належать Національній гвардії. За попередніми даними прес-служби обласної міліції, в одному з них під час руху могли здетонувати снаряд чи міна, що спричинило пожежу. За іншою версією, загорання сталося безпосередньо в автомобілі, можливо, через замикання. Зрозуміло лише, що саме пожежа зумовила детонування боєприпасів.
Для ліквідації пожежі рятувальники задіяли 5 одиниць техніки і 35 чоловік особового складу. Її локалізація тривала майже годину, хоча поодинокі вибухи було чути й пізніше. Ситуація ускладнювалася тим, що осколки та частина боєприпасів і військового спорядження (за деякими даними — ще й стрілецька зброя) під дією вибухової хвилі розлетілися на кількасот метрів довкола. За таких обставин знадобилося ретельне обстеження прилеглої території за участю піротехніків і саперів.
При цьому задля безпеки людей доступ туди обмежили й організували об’їзд згаданої ділянки траси Київ—Харків. На місці надзвичайної події вчора працювали рятувальники та правоохоронці. Жертв, потерпілих і руйнувань довколишньої інфраструктури внаслідок вибуху не зафіксовано. Водночас уже відкрито кримінальне провадження за ознаками статті, що передбачає відповідальність за недбале зберігання боєприпасів.

Полтава.