Баку (Азербайджан). І Європейські ігри. 23 червня.
Українські спортсмени перед цим днем здобули чимало нагород, але золотими медалями нас не балували. І от стався своєрідний прорив. Вівторок приніс нам дві нагороди, і обидві — золоті!

Фехтування. Блискуче виступив у змаганнях шаблістів наш Андрій Ягодка (на знімку вгорі). У півфіналі українець переміг італійця Альберто Пеллегріні — 15:11. У фіналі Ягодка зустрівся з досвідченим румуном Тіберіу Долнічяну, котрого називали фаворитом турніру.
Наш фехтувальник програв старт поєдинку (0:2), але зібрався та повів у рахунку (6:3). Однак румун вирівняв ситуацію, після чого пішла боротьба укол в укол. А вирішальний ривок був за Ягодкою, який, набравши 10 балів, не віддав надалі супернику жодного очка. Перемога — 15:10 і золота медаль!

Плавання. Надто потішив українських прихильників спорту 16-річний Андрій Хлопцов (на знімку), котрий став чемпіоном Ігор на дистанції 50 м батерфляєм. А починалося все не так уже й блискуче. За підсумками попередніх запливів Андрій показав лише п’ятий результат (24.29).
Однак у півфіналі та фіналі він доводив свою перевагу. 1. Андрій Хлопцов (Україна) — 23.92 (рекорд Європейських ігор); 2. Павел Сендик (Польща) — 23.97; 3. Даніїл Пахомов (Росія) — 24.02.
На ранок учорашнього дня у скарбничці української команди була 31 медаль: 6 золотих, 11 срібних і 14 бронзових.

Фото НОК України.