Останніми роками колишньому об’єднанню-гіганту ПАТ «СНВО імені Фрунзе», більшою частиною активів якого володіє один із російських олігархів, свідомо і цілеспрямовано, щоб прибрати українського потужного конкурента з міжнародних ринків, «плетуть лапті» кремлівські «брати». І обласна влада знайшла вихід з критичного становища, в якому опинилося підприємство, запропонувавши вітчизняним «кормчим» залучити колектив заводу до реконструкції та модернізації української газотранспортної системи.
Про це йдеться у протоколі, підписаному за підсумками наради з питань погашення заборгованості із заробітної плати на підприємстві. Згідно з документом, Сумська ОДА вживатиме заходів для залучення заводу до процесу спорудження нових і реконструкції діючих енергоблоків вітчизняних електростанцій та до участі у виконанні робіт з реконструкції та модернізації газотранспортних магістралей, а також для погашення заборгованості з відшкодування ПДВ, яка на сьогодні сягла астрономічної суми з дев’ятьма нулями.
Водночас керівництво підприємства бере на себе зобов’язання з виконання узгодженого з профспілковою організацією графіка погашення заборгованості з виплат заробітної плати, яка, за оперативними даними, перевищує 22 мільйони гривень. Повністю ліквідацію заборгованості планують завершити до вересня цього року.

Сумська область.