За останню добу терористи понад 30 разів обстріляли наші позиції, кажуть в прес-центрі АТО і повідомляють, що найгарячіше нині біля Маріуполя. Там ворог застосував потужні гаубиці. Яка нині ситуація на фронті, розповіли українські військові. 
Прес-офіцер полку особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«Ситуація ускладнилася вчора ввечері. Наші позиції в населеному пункті Широкине бойовики обстріляли з потужних 152-мм гаубиць. Також ворог використовував стрілецьку зброю, гранатомети, а також переносні версії РСЗВ «Град». Усе це продовжувалося понад дві години. Ми артилерію не застосовували. Втрат серед наших побратимів немає».
Боєць 5-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор» (район донецького аеропорту):
«Обстріли в нашому секторі не припиняються. Наприклад, учора увесь день сепари лупили із мінометів 122 калібру. Багато тут понаїхало російських снайперів із сучасними гвинтівками. Вони просто розважаються — приїхали на полювання. Нещодавно декількох вдалося знешкодити, адже у нас хлопці — не подарунок. Сьогодні відносне затишшя. За інформацією нашої розвідки, бойовики готуються до масованого наступу. Втім ми готові до цього».
За інформацією радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, бойовики нині підсилюють свої з’єднання регулярними військами РФ. «Сьогодні у терористів є проблеми з живою силою, оскільки після поразки під Мар’їнкою і на інших напрямках у них загинуло понад 400 бійців та ще майже 800 поранених. У них розпач через цю поразку, отож для підтримання ескалації їх відчутно доукомплектовують військовослужбовцями РФ», — розповів він учора ЗМІ.