Економічне зростання неможливе без інвестицій. Про це йшлося на вчорашній зустрічі Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та урядовців із представниками компаній—членів Американської Торговельної Палати в Україні та Європейської Бізнес Асоціації (на знімку).

«Щоб отримати нові інвестиції, треба зберегти чинні. І найкращі адвокати України, найкраща реклама для майбутніх іноземних інвесторів в Україні — це ви. Це ті люди, які інвестували сьогодні в країну. Це люди, які можуть довести, що Україна є успішною історією, що сюди треба вкладати кошти», — звернувся прем’єр до представників Американської Торговельної Палати та Європейської Бізнес Асоціації.
Очільник уряду підкреслив, що одне з головних завдань, які стоять перед Кабінетом Міністрів, — це стабілізація фінансової системи держави: «Це завдання виконується завдяки тому, що ми разом з нашими партнерами з МВФ прописали чіткий план дій, і кожен пункт цього плану дій виконується українським урядом. Ми активно працюємо з нашими західними партнерами в рамках програми співробітництва з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком. Ми активно працюємо з Європейським інвестиційним банком та ЄБРР».
Арсеній Яценюк, як повідомляє урядовий портал, наголосив, що Кабміну вдалося багато зробити в частині фіскальної і фінансової стабілізації державного бюджету: «Але попереду є дуже великий виклик — реструктуризація приватних боргів».
«Ми не можемо сьогодні собі дозволити обслуговувати ті борги, які накопичені в першу чергу за останні три роки, коли Україною було отримано 40 мільярдів доларів США. Загальний обсяг коштів, необхідний на обслуговування зовнішніх боргів країни, рівний нашим військовим видаткам. П’ять відсотків від валового внутрішнього продукту ми витрачаємо на національну безпеку і оборону і п’ять — змушені витрачати на обслуговування зовнішнього і внутрішнього боргу країни», — сказав Арсеній Яценюк.
«Реструктуризація боргів повинна стати запорукою фінансової стабілізації держави», — підкреслив глава уряду.

Фото з сайту http://www.kmu.gov.ua