До перспективного плану формування об’єднаних громад у Рівненській області надходять зміни з районів. Так, у Радивилівському пропонують утворити чотири громади замість однієї, в Зарічненському бачать формування двох об’єднаних громад, хоча передбачалася одна, а в Костопільському хочуть чотири замість попередніх трьох.

Чи не найбільший дисонанс поміж першочерговими планами та останніми змінами виник у Дубенському районі. Якщо спочатку в перспективному плані передбачалося тут формування однієї потужної громади, то тепер на місці ініціативні краяни пропонують сформувати вісім.
— Судячи з останніх пропозицій, не всі створені в такому форматі громади виявляться насправді спроможними. Тобто головна мета реформування буде втрачена і зміни залишаться лише на папері, — вважає директор Офісу реформ у Рівненській області Руслан Сивий. — Сподіваємося, що це зрозуміють громади. А поки що спроможність потенційних об’єднань вивчатимуть робочі групи на районних та обласному рівнях. Лише після такого аналізу можна буде говорити про доцільність внесення змін до перспективного плану.
Та в області вже є райони, які, зваживши на всі аспекти, вирішили сформувати менше громад, але з більшим потенціалом. Так, за останніми даними, Рокитнівський район вирішив об’єднатися в одну громаду, хоча попередньо тут передбачалося формування двох спроможних громад.

Рівне.