На 26-й (позачерговій) сесії Чернігівської облради депутати схвалили проект перспективного плану формування територій громад Чернігівської області. Затверджений проект перспективного плану передбачає формування 83 нових спроможних територіальних громад області (41 сільська, 16 — на базі міст та 26 — на основі селищ).

— У нашому Семенівському районі відбулося активне обговорення, як краще бути далі, — повідомив депутат Володимир Лобосок (на знімку). — Ще у травні згодилися, щоб усі сільради ввійшли в одну територіальну громаду. А тепер вирішили створити Семенівську, Жадівську та Костобобрівську.
А ось у Бобровицькому районі робоча група, голови сільрад запланували подати на розгляд обласній раді пропозицію створити одну об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром — містом Бобровиця. А в Чернігів пішли документи на Бобровицьку, Новобасанську та Новобиківську громади. На сесії за зверненням депутата Арсенія Дідура цю натяжку без галасу і звинувачень спокійно по-правили.
Красненська сільська рада хоче зі своїми невеличкими селами приєднатися до близького Конотопа і вже отримала навіть згоду депутатів Сумської області. Натомість Красне з округою на 26-й (позачерговій) сесії Чернігівської облради «об’єднали» з Батурином.
— Вважаю, наша думка має бути врахована, — каже секретар Красненської сільради Лариса Іващенко.

Ми запитали під час прес-конференції в голови облради Миколи Звєрєва (на знімку), чому питання Красненської сільради не розглядалося на сесії. На його думку, проект перспективного плану формування територій громад Чернігівської області — це «рекомендація», «документ для обговорення», «можливо, не все у ньому враховано».
— Красненська громада має право зробити вибір, — зазначив М. Звєрєв. — Але якщо дивитися на це ширше, то вона все одно залишиться в межах Сіверщини. Буде в перспективі укрупнення країв. Під час адміністративної реформи Чернігівщина об’єднуватиме наявні землі в межах великої Сіверщини.
.
Чернігівська область.

Фото автора.