На майданчику Рівненської АЕС триває четверта літня ядерна школа під назвою «Молодь і майбутнє атомної енергетики».

За словами Владислава Янішевського, т.в.о. виконавчого директора ДП НАЕК «Енергоатом» із кадрів, праці та соціальних питань, цей проект досить популярний серед молоді. Розширення географії учасників нинішньої школи — тому свідчення. Попередні проходили на базі профільних «атомних» вишів — Одеси, Севастополя, Обнінська, вперше таку школу приймає діюча АЕС. Перевагою цього рішення є ознайомлення з роботою енергетичного потужного підприємства, спілкування з атомниками. У цьогорічній ядерній школі беруть участь представники чотирьох вищих навчальних закладів, які готують кадри для української атомної енергетики, — Одеського, Київського і Львівського політехів та Національного університету імені Т. Шевченка.
Від РАЕС із студентами працюють висококваліфіковані викладачі—інструктори навчально-тренувального центру (НТЦ). Майбутнім енергетикам розповідають про історію розвитку проектів ядерних установок із реакторами типу ВВЕР-1000, забезпечення радіаційної безпеки на РАЕС, особливості електричної частини АЕС та дають багато іншої корисної і потрібної їм у майбутньому інформації. Слухачі літньої ядерної школи також виступлять із доповідями.
Окрім вузькопрофільної програми навчання, молодь ще й відпочине на базі РАЕС «Біле озеро», що розташована біля однойменного озера у Володимирецькому районі Рівненщини.

Про це повідомила працівниця управління інформації та зв’язків із громадськістю Рівненської АЕС Вікторія ЛЕОНОВА.