Свій ювілей відзначає найбільша профспілкова організація в системі державних установ України — Профспілка працівників державних установ міста Києва. Напередодні свята її голова Віталій Почтовий (на знімку) розповів «Голосу України»:

 — Наша профспілка започаткована 30 червня 1975 року. Нині серед її членів 12926 працівників органів місцевого самоврядування, 4571 працівник правоохоронних органів, 19673 працівники вищих органів державної влади, 8598 банківських працівників, 1084 працівники навчальних закладів. Організації профспілки є в адміністрації Президента, апараті Верховної Ради, секретаріаті Кабінету Міністрів, Генпрокуратурі, Нацбанку, Службі безпеки, Міністерстві внутрішніх справ України та у більш як 50 інших міністерствах та відомствах.
Нині ставлення до профспілок неоднозначне. Для когось це лише путівки до санаторію чи утримання внесків. А для декого з роботодавців вона — мов цвях у черевику, якого кортить позбутися. Однак профспілка держустанов Києва ламає ці стереотипи. За свою історію ми здобули реальну довіру своїх членів.
Профспілка держустанов активно розвиває колективно-договірні відносини як основу соціального партнерства та рівної відповідальності обох сторін. Колективними договорами охоплено понад 97 відсотків підприємств та організацій, де є організації профспілки, в яких через колективні договори відносини з роботодавцями регулюють понад 62 тисячі працівників.
Незважаючи на складні часи в економіці держави, профспілкою запроваджено низку соціальних програм, спрямованих на матеріальну підтримку людей. Сім’я кожного члена профспілки, який загинув під час виконання трудових обов’язків, має право на отримання трьох тисяч гривень фінансової допомоги. Також створено фонд матеріальної допомоги при травмуванні членів профспілки (максимальна виплата — до 5 тисяч гривень).
Продовжуємо розвивати спортивну та культмасову діяльність. Величезного досвіду набуто в сфері оздоровлення. Щорічно оздоровлюється більше трьох тисяч дітей та трьох тисяч дорослих. Окрім Одеси, Закарпаття, курортів Миргорода та Київщини, діти членів профспілки мали нагоду відпочивати в Іспанії, Словаччині, Польщі, Угорщині та інших країнах. Не забуваємо і про екскурсійні програми, відроджуємо відпочинок вихідного дня.
Основна ж діяльність профспілки — контроль за дотриманням трудового законодавства. Сучасні умови праці, і не лише на приватних підприємствах, пов’язані з виникненням багатьох ризиків — від затримання зарплати до втрати роботи взагалі. З такими ризиками стикається і держслужба.
Реформування держапарату безперечно підтримується профспілкою. Але міський комітет стоїть на засадах дотримання законодавства при проведенні будь-яких реорганізацій та скорочення штатів. Бо хоч якою привабливою є ідея реорганізації, роботодавець мусить забезпечувати соціальні гарантії найманих працівників. І однією з функцій профкому є надання згоди на звільнення працівника за ініціативою роботодавця або ж відмова.
Звісно, буває, що профспілки зазнають тиску адміністрації підприємств. Однак за всю свою історію жодна організація в системі нашої профспілки не була ліквідована під тиском роботодавців. І це, передусім, завдяки налагодженому діалогу з керівниками різних структур та відомств, виваженій позиції профспілкових лідерів на місцях. Тенденції до розвитку співпраці та взаємоповаги значною мірою сприяє система профспілкового навчання. У навчальних семінарах, тренінгах щорічно беруть участь більше чотирьохсот профспілкових активістів та голів профкомів.
Профспілка держустанов пишається принципами демократизму, гласності та змагальності у трудових колективах при проведенні виборів керівників профспілкових органів. Конкурентами практично повсякчас є креативні молоді люди — віком до 40 років.