Тріатлон. Київ. Етап Кубка Європи. Житомирянин Єгор Мартиненко минулої суботи піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу, вигравши Kyіv Trіathlon Cup 2015. Він вирвав перемогу, випередивши свого найближчого переслідувача швейцарця Едріена Біффорда лише на 16 секунд. Третім фінішував Алексіс Лепаж із Канади.
У жінок весь п’єдестал був український: перше місце дісталося Інні Рижих із Дніпропетровська. Срібну і бронзову медалі вручили житомирянкам — Анастасії Черненко та Анні Абдуловій відповідно.
Бокс. Всесвітня боксерська асоціація (WBA) призначила промоутерські торги на проведення поєдинку між чемпіоном світу у суперважкій вазі за версіями WBA / WBO / ІBF / ІBO українцем Володимиром Кличком (64-3, 53 КО) та екс-чемпіоном Європи у суперважкій вазі британцем Тайсоном Ф’юрі (24-0, 18 КО) на 6 липня.
Цей захід відбудеться в штаб-квартирі асоціації в Панамі. Але тільки в тому разі, якщо сторони не зможуть дійти згоди щодо всіх деталей угоди.
Якщо промоутерські торги таки доведеться проводити, то згідно з правилами WBA Кличко як чемпіон отримає 80 відсотків загальної суми переможця у торгах. Цей поєдинок анонсовано на осінь нинішнього року і має відбутися на одному з футбольних стадіонів Німеччини чи Великої Британії.

***

А от колишній чемпіон світу в двох вагових категоріях британець Девід Хей уважає, що його співвітчизник Тайсон Ф’юрі не може перемогти українця Володимира Кличка, повідомляє The Sun. Власне, Хэй взагалі дуже сумнівається, що Ф’юрі вийде проти українця в ринг:
«Ф’юрі недостатньо вправний, щоб побити Кличка. Він ніколи не бився з боксерами таких габаритів чи бійцями, котрі могли б ударити у відповідь. У суперважкому дивізіоні нічого не можна стверджувати напевно, але я б поставив багато грошей на те, що цього поєдинку взагалі не буде.
Не уявляю собі, щоб Ф’юрі вийшов у ринг проти Кличка. Одна річ — говорити про це, а зовсім інше — вийти на бій. Якщо я побачу Ф’юрі в одному ринзі з Кличком, то буду дуже й дуже здивований».
Баскетбол. Рада Євроліги затвердила список 36 команд, які зіграють у наступному сезоні в Єврокубку.
Попри те, що для України було передбачено одне місце в основній сітці турніру, жодного з українських клубів у підсумковому списку не виявилося. Натомість Євроліга роздала 11 «спецперепусток» до турніру, одна з них, як і торік, дісталася БК «Красний Октябрь» із Волгограда.
Залишається сподіватися, що якась наша команда заявиться у Єврочеленджі.