Сьогодні в українсько-польському прикордонному пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» відкривається пішохідно-велосипедна смуга. Вона діятиме тимчасово, до 31 грудня 2015 року. Дотепер пішохідний рух був можливий лише на одному переході польсько-українського кордону — в пункті пропуску «Медика-Шегині».

Пішохідно-велосипедний рух через «Угринів-Долгобичув» поки що реалізовуватиметься в рамках пілотного проекту. Рішення про його організацію на постійній основі ймовірне й можливе, але лише після проведення прикордонними службами всіх необхідних перевірок, підготовки аналітичних викладок та отримання на їх основі позитивних висновків.
Водночас на Західному вокзалі польської столиці також сьогодні відкриває свої двері Інформаційний пункт для іноземців (читай — українців). Адже саме на цей автобусно-залізничний вокзал Варшави найчастіше прибувають наші заробітчани. Часто вони стають легкою здобиччю для недобросовісних посередників та роботодавців. Метою роботи  пункту, розташованого в приміщенні Західного автовокзалу (вул. Алеї Єрозолімські, 144), буде попереджувати такі випадки, надаючи інформацію приїжджим.

Варшава.