За останню добу ворог понад 80 разів відкривав вогонь по наших позиціях, кажуть у прес-центрі АТО і повідомляють, що уздовж усієї лінії фронту кремлівські найманці вели обстріли з 82- та 120-міліметрових мінометів. Зокрема, з окупованого Донецька та його околиць терористи гатили по Мар’їнці, Красногорівці, шахті «Бутовка», Пісках. Неспокійно й на інших напрямках. Яка нині ситуація на фронті, розповіли наші військові.
Прес-офіцер полку особливого призначення «Азов» (маріупольський напрямок):
«Бойовики продовжують обстрілювати наші позиції в населеному пункті Широкине зі стрілецької зброї, кулеметів, АГСів та РПГ. Ворожі диверсійно-розвідувальні групи намагаються підійти впритул. Поки що нам вдається стримувати противника. Нині досить спокійно. Адже у селище приїхали представники ОБСЄ. Триває евакуація усіх жителів, які тут ховаються у підвалах. Втрат серед наших побратимів немає».
Боєць однієї з механізованих бригад ЗСУ (район бахмутської автодороги):
«Учора у нас було спекотно. Бойовики застосовували міномети, гранатомети та автоматичну зброю. Вони невеликими групами майже щодня штурмують наші позиції. Однак ми даємо їм щоразу по зубах. Втрат серед військових немає. Хочу подякувати нашим волонтерам, які нас не забувають і привозять найнеобхідніше. Без них ми б не протрималися тут і декількох місяців».
Прес-офіцер батальйону «Дніпро-1»:
«Наша аеророзвідка під час розвідувального польоту виявила базу російських терористичних військ у селищі Сонцеве Донецької області. Вона за два тижні розгорнулася до масштабу повноцінного військового табору зі штабом. Табір включає штабну палатку, палатки з особовим складом, їдальню та харчоблок. Навколо табору вирито окопи площею 1 га. На цій території нині перебувають понад 5 танків Т-72, 6 МТ-ЛБ, 12 БМД, гаубиці, 4 «Нони», 3 САУ. Аналогічна ситуація і у секторі Б, де наші позиції обстріляли із заборонених мінометів 120-го і 80-го калібрів. Серед наших бійців постраждалих немає».
Як повідомив на своїй сторінці у «Фейсбук» керівник групи «Інформаційний спротив» народний депутат Дмитро Тимчук, відведення важкої бронетехніки (передусім танків) від лінії зіткнення сторін на Донбасі до 26 червня, анонсоване у форматі глав МЗС «нормандської четвірки», беззастережно зірвано. «Російсько-терористичні війська активно використовують і підтягують на першу лінію важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, у т. ч. бронетехніку», — написав він.