За останню добу терористи понад 30 разів порушили умови припинення вогню, кажуть в прес-центрі АТО і повідомляють: знову під вогнем опинилися Піски та Мар’їнка, що неподалік окупованого Донецька. На Луганщині, застосовуючи міномети, стрілецьку зброю та гранатомети, ворог вдарив по Новотошківському, Станиці Луганській, Кримському та Золотому. Неспокійно було й на Маріупольському напрямку.
Що нині відбувається на передовій, розповіли наші військові.
Прес-офіцер полку особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок): «Бойовики продовжують обстрілювати наші позиції 120-мм мінами і установками «Град». Двічі вогонь вівся із танків. Вражає цинізм ворога, який, збільшуючи обстріли і нарощуючи калібр, говорить про демілітаризацію населеного пункту Широкине. Дивно себе поводять і представники ОБСЄ стосовно брехливих заяв сепарів. Втрат серед особового складу немає. Щоправда, учора отримав легкі поранення один із наших побратимів».
Боєць батальйону «ОУН» (с. Піски): «У нас перемир’я триває. Наприклад, зранку окупанти лупили з 120-х мінометів. Днями загинув боєць Дніпра-1. Коли приїхали медики, їх накрили АГСом. На щастя, хоч у них без втрат. Дивно, що ви додзвонилися, оскільки ворог постійно глушить зв’язок. Передайте всім, щоб не хвилювалися — ми не відступимо звідси».
Боєць однієї із механізованих бригад ЗСУ (район бахмутської автодороги): «Обстріли тривають. Щоправда, за останню добу вони менш інтенсивні. Бойовики використовували стрілецьку зброю. Постраждалих серед наших військових немає. Вони постійно стежать за нами з повітря. Ми готові до будь-яких атак. Зброї у нас вдосталь: танки є чим зупинити».
Як повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуку» народний депутат, керівник групи «Інформаційний спротив, Дмитро Тимчук, до Горлівки прибули російські підрозділи безпілотних літальних апаратів і радіоелектронної боротьби (15 одиниць БПЛА і взвод РЕБ). «Оператори БПЛА та особовий склад підрозділу РЕБ — з російських військовослужбовців без знаків розрізнення, в супроводі підрозділу охорони також з військовослужбовців ЗС РФ (близько 20 чол.). Також прибулим підрозділам ЗС РФ додана охорона з місцевих бойовиків — підрозділ «армії ДНР», — написав депутат.