У червні ціни на основні продовольчі товари в Луганській області повільно, але знижувалися. Незмінною залишилася лише вартість рису, хліба житнього й житньо-пшеничного, яловичини, свинини та макаронних виробів. Незначно подорожчав цукор (на 1,2 відсотка), але така тенденція є щорічною в літні місяці. На Луганщині зафіксовані мало не найнижчих в Україні цін на м’ясо птиці (куряче), ковбасу варену 1-го сорту (дешевша на 19,8 відсотка від середньоукраїнської), молоко (на 8,2) та олію (на 6,9).
Дешевшають і овочі на ринку. Кілограм молодої картоплі сьогодні вже можна купити за 3—6 гривень, помідори упали в ціні до 10—12, цвітна капуста коштує 15, а головкова — 4,5—5.
Подешевшала на ринку й «молочка»: за літр молока селяни правлять 7 гривень, за кілограм сметани — 38—40, за сир — 15—20.
Така городина нового врожаю, як морква, цибуля та буряк, радують око, але не гаманець. Їх вартість сягає від 18 до 20 гривень за кілограм, тож покупець роздумує, перш ніж кинути ці овочі на терези.
Порівнюючи ціни на сільгосппродукцію в українському Сєверодонецьку та в «ЛНР», можна побачити дуже велику різницю. Молода картопля в «ЛНР», приміром, коштує 13—15 гривень за кіло, морква та буряк нового врожаю — від 35 до 40, літр молока — 15, кілограм сиру — 50 гривень, літр соняшникової олії — 35—40. Якщо в Сєверодонецьку свинину продають від 65 до 85 гривень за кілограм, то в окупованому Луганську вона коштує удвічі дорожче — до 150. Поласувати черешнею у Луганську теж дуже дорого — 50 гривень за кіло, в той час як Сєверодонецьку це доступно — в середньому 20. А що стосується національного продукту, яким вважається сало, то в Луганську його ціна зросла від 100 до 130 гривень за кілограм. Тенденцій до зниження вартості продуктів харчування тут доки не вимальовується, натомість в українській частині області вона вже очевидна.
До речі, після випускних вечорів у школах Луганська сильно подорожчало шампанське. Як повідомляють місцеві мешканці, пляшка цього напою, виробленого на Харківському заводі шампанських вин, коштує 180 гривень.

Луганська область.