За останню добу бойовики понад 20 разів обстріляли наші позиції, кажуть у прес-центрі АТО. На Донеччині ворог лупив зі 122-міліметрової артилерії і танків по населених пунктах Первомайське, Піски, Мар’їнка, Опитне, Троїцьке; на маріупольському напрямку — по Бахчовику, Миколаївці, Чермалику. Неспокійно було й на інших ділянках фронту.
Яка нині ситуація на передовій, розповіли наші військові.
Боєць полку особливого призначення «Азов» (маріупольський напрямок): «Окупант відступив. Сили ворожої армії, що намагались взяти наші позиції в Широкиному, відкинуто назад на декілька кілометрів. За декілька місяців боїв найманці з РФ втратили кілька сотень убитими та тисячі пораненими. Далі вони не здатні були там перебувати. Адже в воєнному плані займали невигідні позиції. Тільки-но вони пішли — одразу активізувалися бойові дії на півночі сектору: у Гранітному, Старогнатівці.
За нашою інформацією, там бойовики луплять по наших військових із артилерії та танків. Сепари намагатимуться взяти реванш. У нас нині спокійно. Втім, ми напоготові, адже ворог дуже підступний».
Боєць батальйону спеціального призначення «Січ»: (с. Піски): «Наші позиції постійно обстрілюють із мінометів, артилерії, стрілецької зброї, гранатометів. Сьогодні зранку, наприклад, окупант гатив із танків. До обстрілів ми вже звикли. Чекаємо наказу, щоб прогнати з нашої землі найманців. Зрозумійте, ми воюємо із шизофреніками, наркоманами і вбивцями. Брали цих людей в полон і розуміли, що вони взагалі неадекватні. Останнім часом активізувалися ворожі диверсійно-розвідувальні групи. А це справжні професіонали. Тому нам тут є чим займатися».
Боєць однієї із механізованих бригад ЗСУ (бахмутська автодорога): «Бойові дії у нас кожен день. Щоправда, останню добу — незначної інтенсивності. Бойовики обстрілювали позиції зі стрілецької зброї та гранатометів. Останнім часом сепари луплять по своїх позиціях, щоб звинуватити нас у порушенні Мінських домовленостей. Більше додати нічого, тримаємося».