Сьогодні в нашому кромському банку мені видали дуже цікавий папір з печаткою — відповідь на моє звернення у «Сбербанк России». З документа випливає, що всі мої рахунки заморожено відповідно до федерального закону «Про протидію легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму». Особливо чудово звучить тут фраза: «Крім того, Ви внесені до списку терористів». Найцікавіше, мені дотепер так ніхто офіційно й не повідомив, що я оголошений у РФ діючим терористом, хоча зобов’язані були це зробити. Не зглянулися на такі непотрібні юридичні формальності товариші. (Так, ми не якась там «Гєйропа» з її смішною педантичністю у питаннях дотримання букви закону — нехай гр. Бившев «переб’ється».) Цікаво й інше — а як щодо презумпції невинності? Я, начебто, поки ще не засуджений. А загалом, записувати людину за вірші в терористи (з повним позбавленням прав, і прирікати її на злидарське існування) — просто немає слів! Боюся, скоро мені доведеться озиватися на прізвище «бен Ладен». Уся ця історія зайве переконує мене в правоті моєї громадянської позиції, оскільки така хвороблива істерична реакція влади буває тут лише на правду.
А от посилання на урядовий орган РФ «Российскую газету», де наводиться оновлений список терористів Росії (у ньому я значуся під номером 42) — http://www. rg. ru/2015/06/10/spіsok-dok. html

селище Кроми
Орловської області.
Росія.

P. S. Навіть самі працівники банку, м’яко кажучи, були в «певному здивуванні», зізнавшись, що з подібним ідіотизмом стикаються вперше.