Кванджу (Корея). XXVІІІ Всесвітня літня Універсіада.
От і вір тим, хто стверджує, що понеділок — день важкий. Наші спортсмени-студенти довели протилежне, виборовши чотири нагороди. Дві з них — золоті!

Знову нас потішив зірковий гімнаст Олег Верняєв (на знімку), котрий став абсолютним чемпіоном Ігор (92.075). Перевага студента столичного Національного університету фізичного виховання і спорту була помітною. Він майже на три бали випередив срібного призера японця Шоко Нанамуру (89.275). «Бронза» дісталася Акашу Моді із США (88.300).

***

Екіпаж четвірки розпашна без стернового в змаганнях із академічного веслування (Наталя Довгодько, Наталя Ковальова, Євгенія Німченко та Дарина Верхогляд) став чемпіоном Універсіади. Інакше і бути не могло, бо в цьому човні була чемпіонка Олімпіади-2012 в Лондоні Наталя Довгодько (на знімку).
Другою фінішувала команда Німеччини, бронзові нагороди вибороли веслувальниці з Нідерландів.

***

Добре попрацювали також українські майстри дзюдо. Дмитро Канівець виборов срібну медаль у вазі до 73 кг. Бронзову нагороду до загальної скарбнички поклала Тетяна Левицька (52 кг). У півфіналі українка поступилася дуже сильній, відмінно вишколеній японці Ушио Мако. А от у «бронзовій» сутичці Таня здолала Тену Сікич з Хорватії.
7 липня.
Спортивна гімнастика. Ще одну золоту медаль (у вправах на брусах) здобув Олег Верняєв. Друге місце у Юя Камото (Японія), третє — у Чічіро Йошиока (Японія).
А перед цим Верняєв був удостоєний «срібла» у вільних вправах і «бронзи» на кільцях. У цій вправі «срібло» дісталося Ігорю Радівілову. І в опорному стрибку Радівілов був другим, а Верняєв — третім.
Академічне веслування. І тут маємо нагороди. «Срібло» виборола чоловіча вісімка зі стерновим (Хмара, Михайлов, Бондаренко, Іванов, Верестюк, Надтока, Михай, Довгодько, Нікулін), поступившись лише команді США.
У змаганнях парних двійок у чоловіків (Костянтин Коновалов та Ігор Хмара) та жінок (Євгенія Німченко, Дарина Верхогляд) обидва екіпажі стали срібними призерами.
Нарешті, Наталя Довгодько була другою в суперечці «одиночок».
На середину вчорашнього дня українці здобули 17 медалей: 4 золоті, 9 срібних і 4 бронзові.

Фото з архіву «Голосу України».