У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку представлено підсумкову доповідь по Цілях розвитку тисячоліття. Нагадаємо, в 2000 році світові лідери ухвалили Декларацію тисячоліття, у якій визначили цілі у восьми галузях: крайня злиденність і голод, рівність статей, дитяча смертність, охорона материнства, хвороби, навколишнє середовище й глобальне партнерство з метою розвитку.

У доповіді, представленій Генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Пан Гі Муном, відзначається, що кількість людей, які живуть в умовах крайньої злиденності, скоротилася більш як наполовину — з 1,9 мільярда осіб у 1990 році до 836 мільйонів у 2015-му. Але й ця цифра нужденних вразила експертів. За цей самий період утричі більше стало й тих, хто живе на більше, ніж чотири долари на день. Частка тих, хто недоїдає, у країнах, що розвиваються, скоротилася майже наполовину. Пан Гі Мун додав, що завдяки зусиллям з реалізації Цілей 2,6 мільярда людей одержали доступ до джерел чистої питної води, а в багатьох дівчаток з’явилася можливість вчитися. «Але прогрес торкнувся не всіх. Надто багато людей залишилися позаду, особливо із числа найбідніших і найуразливіших через стать, вік, інвалідність, етнічне походження або географічне розташування», — зауважив глава ООН.
Сьогодні 57 мільйонів дітей молодшого шкільного віку не відвідують школу. Щодня приблизно 16 тисяч малюків віком до п’яти років помирають із причин, яким можна було б запобігти. Генеральний секретар ООН сказав, що в останні роки з’явилися й нові загрози — стрімко зростає число переміщених людей. 
«Через конфлікти майже 60 мільйонів осіб були змушені залишити свої домівки — це найвищий рівень переміщення після закінчення Другої світової війни», — наголосив Пан Гі Мун, повідомляє Центр новин ООН.