Одесу відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні пан Джеффрі Росс Пайєтт. У ході візиту дипломат разом із головою Одеської облдержадміністрації Михеілом Саакашвілі побували в майбутньому Центрі адміністративних послуг. Також Джеффрі Пайєтт оглянув флагман ВМС ЗС України фрегат «Гетьман Сагайдачний».

Під час спільного брифінгу М. Саакашвілі й Д. Пайєтта було анонсовано створення в Одесі за участі міжнародних експертів антикорупційного центру. «Україна воює на два фронти. Одна лінія фронту проходить по Мар’їнці, Маріуполю і Щастю, а друга — це лінія боротьби з корупцією, яка проходить через Одесу», — заявив посол.
Також представник США повідомив, що американський уряд бере на себе фінансування антикорупційних дій в Одеській області. «Ми фінансуватимемо офіс облдержадміністрації, антикорупційний офіс, що складатиметься як з місцевих, так і з міжнародних фахівців. Також ми запускаємо програму антикорупційних грантів для залучення гілок громадянського суспільства Одеси, які відіграли велику роль у створенні нової України», — зазначив він.
Подібну ініціативу американська сторона вирішила впровадити в Одеському регіоні, бо, за словами Джеффрі Пайєтта, саме тут видно можливість переходу від прокламації до дій. «Ми бачимо в Одеській області команду, яка розуміє, що вести бізнес так, як було раніше, не годиться, і вони рухаються в імперативі радикальних реформ», — додав посол.

Одеська область.