За останню добу бойовики 26 разів обстріляли позиції українських військових, кажуть в прес-центрі АТО. З них 4 рази — з використанням 120-міліметрових мінометів, що заборонені Мінськими домовленостями. На донецькому напрямку терористи лупили по населеним пунктам Троїцьке, Піски, Авдіївка, Мар’їнка, Опитне. На луганському — Кримське, Щастя, Станиця Луганська, Золоте. Активізувалися бойові дії на маріупольському напрямку. Що нині відбувається на фронті, розповіли наші військові.

Боєць полку спеціального призначення «Азов» (маріупольський напрямок):
«За останню добу ситуація в населеному пункті Широкине не змінилася. Декілька місяців справжнього пекла, а тут, будь ласка, тихо, аж незвично. Відступаючи сепари залишили багато подарунків у вигляді мін. Нині наші бійці займаються знешкодженням. А за декілька кілометрів від нас, в населених пунктах Чермалик та Павлополь, продовжуються бойові дії. Окупант лупить із різних видів зброї по наших хлопцях. Поки що побратими успішно відбивають напад проросійських бойовиків».
Боєць однієї з механізованих бригад ЗСУ (бахмутська автодорога):
«У нас без змін: зранку знову бій. Тривав він десь більше години. Бойовики крім стрілецької зброї застосовували міномети та гранатомети. Їхня піхота намагалася через «зеленку» зблизитися з нашими позиціями. Проте в результаті щільного вогню вони відступили. Дістали легкі поранення двоє наших побратимів. Обидва уже доставлені в лікарню. Рани неважкі, загрози життю немає. Більше додати нічого, тримаємося. Дякуємо, що не забуваєте. Утім, зазначу, згодом мобільними телефонами користуватися вільно не зможемо, уже нас попередили».
«Боєць батальйону «Січ» (с. Піски):
«Перебуваю не на передовій. За останньою інформацією, обстріли не припиняються. Терористи в основному луплять із мінометів. У нас без втрат. Хлопці готові відбити будь-який наступ».