З учорашнього дня пропускні пункти в зоні проведення антитерористичної операції почали переходити на електронні перепустки. 

У такий спосіб хочуть позбутися черг на пропускних пунктах та подолати корупцію при видачі дозволів. Адже для отримання електронних перепусток громадянам не потрібно безпосередньо контактувати з посадовцями. Заяву можна буде надати звичайною або електронною поштою чи заповнити бланк у координаційних центрах, залишивши заявку у спеціальному ящику. Заявки громадян автоматично перевірятимуться в базах силовиків на предмет скоєння кримінальних злочинів, участі в бандформуваннях або співпраці з терористами. При цьому, якщо людина подає свою заяву в електронному вигляді, вона отримує номер своєї заявки, за яким можна перевірити стан її обробки.
«Протягом 10 днів буде відповідне рішення, і людина просто приходить на пункт пропуску, показує свій паспорт, і прикордонник перевіряє: є у нього дозвіл чи ні», — розповів заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко. Також в РНБО попередили, що ті, хто спробує перетнути лінію зіткнення у зоні АТО без відповідного електронного пропуску, можуть потрапити в «червоні списки» і будуть затримані.

Вл. інф.