Нову угоду про відведення танків і мінометів від лінії зіткнення можуть підписати уже через два тижні. Такими є результати шостого засідання Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі, яке відбулося у вівторок у Мінську. Як повідомив спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік, на зустрічі сторони конфлікту також обговорювали демілітаризацію в районі села Широкиного на маріупольському напрямі.

З повідомлень ОБСЄ, контактна група говорила і про проблеми водопостачання самопроголошеної «ЛНР». Адже через серйозні пошкодження насосного обладнання з 23 червня без води залишилися населені пункти Стаханов, Кіровськ, Брянка, Первомайськ, Ірміно, Зоринськ, Артемівськ і частина Луганська. Йшлося і про обмін полоненими. Мовляв, «тут були дуже цікаві обговорення та зрушення».
А тим часом бойовики на сході країни продовжують обстрілювати наші позиції, кажуть в прес-центрі АТО. Зокрема, протягом останньої доби ворог зі стрілецької зброї та 82-міліметрових мінометів лупив по населених пунктах Щастя, Троїцьке, що на Луганщині, Авдіївка, Новгородське, Мар’їнка, Луганське, Лозове, Кірове, Світлодарськ, Майорськ Донецькій області.
Як повідомив на своєму офіційному сайті голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль, у селі Лопаскине Новоайдарського району бойовики обстріляли КамАЗ ЗСУ, внаслідок чого один військовий загинув, троє поранені.
За інформацією керівника групи «Інформаційний спротив» народного депутата Дмитра Тимчука, терористи продовжують перегруповуватися та нарощувати свої сили. «Протягом доби зафіксовано перекидання танкової групи і до 5 одиниць ББМ (БМП-1, БМП-2) через Київський район у бік донецького аеропорту. У «Лутугинських таборах» терористів йде формування нової тактичної групи (до посиленого батальйону, 450—500 чол.). Бойова техніка надходить через Луганськ і Красний Луч. Тим часом у Іловайськ прибуло 6 вагонів з боєприпасами і спорядженням для терористів з РФ. Перевезення здійснювало ВАТ «Російські залізниці», — повідомив він на своїй сторінці у Facebook.