Уперше за чотири роки Україну відвідав держсекретар з питань зовнішньої торгівлі, розвитку туризму та французьких громадян Матіас Фекль. До Києва він прибув не один, а на чолі делегації підприємців. «Франція абсолютно свідома тих складнощів, які випали на долю України, але ми свідомі й того потенціалу, яким володіє ця країна», — сказав він журналістам, додавши, що, незважаючи на складні економічні часи, жодна французька компанія не пішла з українського ринку. «Навпаки, вони заявляють про прагнення посилювати свою присутність, інвестувати в українську економіку», — запевнив держсекретар.
Візит пана Фекля був напруженим. Окрім переговорів з міністрами, що відповідають за економіку, фінанси та енергетику, він окремо провів зустріч у Верховній Раді з народними депутатами, які входять до групи дружби Україна—Франція і, за його словами, був вражений молодістю народних обранців, їхнім ентузіазмом змінювати країну на краще.
Утім, не секрет, що головною метою поїздки були все ж економічні відносини. Зустрічаючись з журналістами після офіційних переговорів, він підкреслив, що особливо важливим для іноземних підприємців стане Форум інвесторів України, який планується провести восени цього року. До того ж 2016-го відбудеться засідання спільної французько-української економічної комісії. Питання його організації Матіас Фекль обговорював з першим віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком. «Гадаємо, це буде гарною нагодою «просунути» серію проектів», — запевнив Матіас Фекль.
Також держсекретар зустрівся з міським головою Києва Віталієм Кличком, обговоривши транспортні й інфраструктурні проекти, які втілюють французькі компанії в українській столиці.