Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав Прикарпаття. У рамках щорічного архіпастирського візиту та всеукраїнської прощі у Хресто-Воздвиженському соборі Манявського монастиря він разом із вірянами молився за мир в Україні (на знімку).

Дорогою на Маняву Патріарх побував у декількох храмах і висловив думку, що в умовах сьогодення пріоритетним завданням священнослужителів усіх церков в Україні є щира молитва та повсякчасна допомога українській армії та бійцям. А всеукраїнська хвиля благочинності для бійців АТО, дітей, людей похилого віку свідчить про те, що в серцях українців живе справжня любов до ближніх.
У соборі чернечого скиту Патріарх очолив божественну літургію, на яку прибули тисячі людей з усієї України. Більшість прочан пройшли до монастиря сотні кілометрів хресною молитовною ходою. Після завершення богослужіння Філарет нагородив відзнаками УПЦ КП п’ятдесят учасників АТО та волонтерів.
Також в Івано-Франківську відбулася прес-конференція Патріарха, під час якої він розповів про процес об’єднання Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви. За його словами, таке об’єднання є необхідним, оскільки церква об’єднує людей і робить сильнішою державу.
За весь час АТО священики передали українським воїнам понад 50 тисяч тонн гуманітарного вантажу, понад сотню автомобілів, у тому числі швидкої допомоги. Вони постійно перебувають на передовій, де звершують богослужіння, спілкуються з нашими воїнами та підтримують їхній бойовий дух.

Івано-Франківська область.

Фото Миколи МАЦЮКА.