Кому яка ділянка з учасників АТО дістанеться, у Рівному визначають методом жеребкування. Але напередодні такої події члени спілки ветеранів АТО в особі Федора Капустинського висловили претензії до влади про те, що наділи в обласному центрі надають невеликі — до 6 соток у місті і 10 соток за його межами, до того ж часто, де рельєф складний, як, скажімо, по вулиці Костромській.
Міський голова Рівного Володимир Хомко на зустрічі з учасниками АТО насамперед спростував чутки про те, що нібито вже виділено по 10 соток для учасників АТО з числа службовців СБУ, і повідомив, що насправді отримали такі наділи лише родини загиблих. Щодо земельного масиву для всіх інших учасників АТО, він прокоментував:
— Ближче до центру міста землі немає. Кожен може зайти на відповідний сайт і подивитися карту, щоб переконатися в цьому. У місті залишилися два вільні масиви — на вулиці Костромській і в Тинному. І вони будуть віддані вам. Коли виділення ділянок для учасників АТО лише починали, було триста заяв, а нині їх уже тисяча, і невідомо, скільки ще буде. Тим часом ділянок у спроектованому масиві — 760. Це і є відповіддю на запитання, чому не можна виділити по 10 соток, як того хочуть учасники АТО. Коли одним дати максимум, то інші залишаться взагалі без нічого.
— Учасники АТО, які хочуть більші наділи, можуть отримати землю за містом — під садівництво чи ведення особистого селянського господарства. 135 учасників АТО з Рівного вже скористалися цією можливістю, — повідомила начальник головного управління Держгеокадастру Світлана Богатирчук-Кривко. — Нині цій категорії пільговиків пропонують по 12 соток землі біля села Шубків Рівненського району, але вони хочуть у Рівному.

Рівне.