45-річний житель Тернополя купив у магазині банку томатного соку. Спускаючись сходами, спіткнувся, банка розбилася, і він впав на осколки. Один із них застряг глибоко у грудях, кров заливала потерпілого. Очевидці зателефонували на «швидку», однак там відповіли, що зараз вільних машин немає, чекайте.

Лікарі прибули хвилин через 15—25 (дані очевидців та офіційно зафіксовані на станції «швидкої» відрізняються. — Авт.). Мало того, що із запізненням, людей здивувала явно неадекватна поведінка медиків: вони мало не наїхали каталкою на потерпілого, один із них не міг натягнути рукавички, не оглянули потерпілого тощо. Очевидці зробили висновок, що медики — у стані алкогольного сп’яніння, і викликали міліцію. Паралельно знімали відео.
Директор Тернопільського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Михайло Джус виправдовує неадекватність дій медиків спекою та великим навантаженням, мовляв, для бригади це був одинадцятий виклик.
Між тим, обстеження членів бригади медичними комісіями у Тернополі і Збаражі підтвердили: фельдшер справді був п’яним, лікар — тверезим. Директор пообіцяв звільнити фельдшера, лікар отримає догану за те, що допустив підопічного до роботи у такому стані.

Тернопільська область.