Учора Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вручили сертифікати учасникам Програми стажування у Верховній Раді та центральних органах виконавчої влади у 2014—2015 роках.

«У нинішній дуже важкий час подивився на вас і сповнився оптимізмом, оскільки переконаний, що саме у ваших руках сьогодення та майбутнє нашої держави. Надзвичайно приємно, що є програма, яка дає вам змогу набути досвіду роботи в парламенті. Все, що ви здобули у цих стінах, буде багажем, який використовуватимете протягом свого професійного життя», — сказав, звертаючись до випускників, Володимир Гройсман.
За словами глави парламенту, стажування в рамках програми пройшли 1393 її учасники. «Мені дуже хотілося б, щоб ви були успішними, щоб знайшли своє місце у житті і кожен ваш день професійної діяльності перетворював Україну на сучасну європейську державу», — зазначив він.
Голова Верховної Ради поінформував учасників заходу про підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Європейським парламентом про спільні рамки парламентської підтримки та підвищення інституційної спроможності. «Перейматимемо найкращий досвід наших європейських партнерів для того, щоб відпрацьовувати відкриті, публічні, якісні рішення, щоб якість законів була зовсім іншого рівня, а інклюзивність, включеність у процес, обговорення — максимально широкими. Це наше завдання», — наголосив В. Гройсман.
Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт назвав Верховну Раду колискою української демократії. Саме тут, сказав він, відбувається процес, який скеровує і штовхає реформи вперед.
Звертаючись до випускників програми, Д. Пайєтт наголосив: «Усі ви уособлюєте майбутнє України. Саме ви виконуватимете те, за що стояв Майдан. США завжди підтримуватимуть тих, хто намагається збудувати сучасну, демократичну країну, і впевнений, що ви зможете це зробити».

Довідково

Цього року випускниками Програми стажування у Верховній Раді та центральних органах виконавчої влади стали 94 особи з різних регіонів України. З них 88 працювали в секретаріатах комітетів та підрозділах апарату парламенту. Вперше п’ять інтернів проходили стажування в адміністрації Президента та один — у Міністерстві закордонних справ.

 

Фото на пам’ять з Головою Верховної Ради. 

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.