У Запоріжжі в пік сезону ціни на «фірмовий» овоч злетіли до небес. Одразу скажемо, що ми дещо перегнули палицю із ціною бананів. Так (15—17 грн. за кіло) вони коштували до відомого стрибка курсу долара. Сьогодні ж у Запоріжжі за такою ціною (до 19 гривень!) можна придбати кіло помідорів. І це при тому, що молода картопля коштує п’ять гривень, огірки (дрібний опт — на консервування) по три, перець — від шести гривень за кіло. У чому ж справа? Торгівці кивають на погоду. Вона й справді на Запоріжжі вже третій тиждень якась осіння: зранку всього 14—15 градусів, часті дощі і хмарно. З другого боку, кажуть, ціни підняли (за тиждень майже вдвічі!) російські перекупники. Величезні хури подолали значний шлях до Кам’янсько-Дніпровського району (а він ще за радянських часів мав репутацію всесоюзного помідорно-огіркового городу) не заради того, щоб повернутися порожніми. Тому платять, за нашими мірками, великі гроші («спасибі» тому ж курсу долара), щоб з вигодою продати продукцію вже у себе вдома. Запоріжці ж дивляться на цінники і змушені замість томатів купувати огірки, перець, кабачки та баклажани. На щастя, вибір у цьому плані є.

Запорізька область.