Голова Верховної Ради Володимир Гройсман підтримує створення тимчасових слідчих комісій щодо розслідування злочинів під час подій на Майдані 2013—2014 років та в Мукачевому. «Доручив Першому заступнику Голови Верховної Ради розглянути питання створення ТСК щодо подій на Майдані та в Мукачевому. Думаю, що не буде жодних застережень стосовно їхнього розгляду парламентом. Принаймні, все, що потрібно згідно з законодавством для внесення, мною буде зроблено», — заявив глава парламенту під час брифінгу після завершення погоджувальної ради.

Також Голова Верховної Ради повідомив, що дав доручення апарату парламенту розглянути питання про відкликання Нестора Шуфрича зі складу української делегації у Парламентській асамблеї ОБСЄ та з’ясувати, в якому стані перебуває заява про дострокове припинення депутатських повноважень голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.
Ще одне його доручення апарату Верховної Ради стосується забезпечення включення до порядку денного проекту закону про відкриття реєстру власності (Реєстр. №2423). За словами В. Гройсмана, на підтримку даного проекту закону висловилися представники низки фракцій та профільний комітет. Окрім того, керівник парламенту повідомив, що на засіданні Верховної Ради розглядатиметься питання відставки міністра охорони здоров’я.
В. Гройсман висловив сподівання, що парламент доопрацює проект закону про реструктуризацію валютних кредитів. Нині цей закон перебуває на розгляді у Регламентному комітеті, оскільки низка народних депутатів заявили про порушення процедури під час його прийняття. «Екстрене внесення законопроекту на розгляд залу призвело до того, що в таблиці поправок були розбіжності з тими позиціями, які раніше погодили фракції для врегулювання проблем валютних позичальників. Тому й виникла така реакція у депутатів. Нам потрібно, щоб цей закон захистив людей, які мають кредити, і не створював загрози для національної безпеки та економічної стабільності держави, а вийшло навпаки. Думаю, що парламенту вистачить професіоналізму для доопрацювання закону», — зазначив Голова Верховної Ради.
Оскільки порядок денний на цьому пленарному тижні достатньо насичений, В. Гройсман запропонував народним депутатам розглянути можливість працювати без довгих перерв. А після 17 липня проводити позачергові тематичні засідання парламенту тоді, коли будуть готові якісні закони.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.