11 липня в боснійському місті Сребрениця відбулася щорічна церемонія ушанування пам’яті жертв масового вбивства в 1995 році понад 8 тисяч мусульман — чоловіків і підлітків. Розстріл чоловічої частини населення Сребрениці за наказом сербського генерала Ратко Младича вважається найкривавішою сторінкою війни в Боснії і Герцеговині 1992—1995 років. Цього року в меморіальному центрі Поточарі зібралося майже 70 тисяч людей, серед яких були й високі гості з-за кордону — екс-президент США Білл Клінтон, заступник генерального секретаря ООН Жан-Марі Генно, президенти Словенії, Хорватії, Чорногорії, Македонії, прем’єр-міністр Сербії, голова Міжнародного трибуналу по колишній Югославії у Гаазі Теодор Мерон.

Біля меморіалу Поточарі кортеж Вучича боснійці зустріли величезним плакатом, на якому було написано його слова, сказані 20 років тому після бійні в Сребрениці: «За кожного вбитого серба ми знищимо 100 мусульман». Після того, як глава уряду Сербії Александр Вучич поклав квіти до меморіалу, юрба з криками «вбивці» почала закидати його камінням і пляшками. Охорона прем’єра спробувала захистити його відкритими парасольками, але один із каменів влучив в обличчя Вучичу, розбивши губу й окуляри. Прем’єрові вдалося добігти до машини й ретируватися з меморіального комплексу.
Напад на Вучича набув величезного резонансу в Сербії. Міністр внутрішніх справ країни назвав його «замахом на вбивство», а також «нападом на всю Сербію», а МЗС направило ноту протесту послу Боснії і Герцеговини в Белграді з вимогою негайно розслідувати інцидент у Сребрениці.
«Прем’єр-міністр Сербії Александр Вучич своєю присутністю продемонстрував готовність схилити голову перед жертвами в Сребрениці й зробив крок убік розвитку відносин як з регіоном, так і з усією країною. Від посадових осіб Боснії і Герцеговини очікуємо публічного осуду замаху на вбивство прем’єр-міністра Сербії», — йдеться у дипломатичному документі.
Президія Боснії і Герцеговини офіційно засудила інцидент, що стався із прем’єр-міністром Сербії, і висловила глибокий жаль із цього приводу. «Чи вичерпано інцидент?» — запитали у Вучича журналісти. «Я ще не говорив з лідером Боснії Бакіром Ізетбеговичем. Але можу запевнити, що з ним ніколи не станеться нічого подібного в Сербії. Ми його зустрінемо тут із хлібом і сіллю», — відповів сербський прем’єр.